Dance Me

Dance Me

BJM - Les Ballets Jazz de Montréal

MÜPA - Fesztivál Színház / 2019. február 21. 19:00

Felvonások száma1

Időtartam80

A Dance Me páratlan alkotás, amelyet a Montrealban élő költő, művész és dalszerző Leonard Cohen gazdag munkássága ihletett. Louis Robitaille művészeti igazgatásával és Eric Jean bátor, átütő erejű dramaturgiája révén a mű egyfajta tisztelgés, amelyet Leonard Cohen már életében jóváhagyott, és amely öt részben idézi fel a lét nagy ciklusait, a Cohen zenéjében és verseibenleírtak szerint. Három nemzetközileg elismert koreográfus kapott megbízást, hogy mozdulatokba öntse Cohen legendás dalait: Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa és Ihsan Rustem.

 

A Cohen páratlan munkáját tükröző, erős és mély érzéseket kifejező koreográfiájukat a BJM 14 előadóművésze kelti életre.

 

Az elismert alkotók csapatának munkája révén a Dance Me ötvözi a színpadi, vizuális, zenei,dramaturgiai és koreográfiai elemeket, méltó módon tisztelegve Montreal leghíresebb, zenei nagykövete előtt. A tánc, a zene, a világítás, a színpadterv és a videográfia együtt felejthetetlenné varázsolják a produkciót, amelyre a BJM öt évre kapott kizárólagos jogot.


Támogatók